Zuidplein 114A | 3083CX Rotterdam | Nederland Neem contact met ons op Stuur ons een e-mail

Gebruikershandleiding en TIPS

Gebruikershandleiding en TIPS

Gefeliciteerd met de aankoop van uw scooter! Scootercenter.nl staat altijd klaar voor vragen maar lees eerst onderstaande zodat je makkelijke dingen zelf ook kan oplossen en problemen kan voorkomen.

Gebruikerstips 4-takt scooters

Belangrijke punten die bij gebruik van de scooter gecontroleerd dienen te worden i.v.m. veiligheid en juiste werking.

Tank altijd E5 (vroeger euro 98 benzine).

Controleer regelmatig de bandenspanning (koud). – Voorband 1,8 bar. – Achterband 2,0 bar.

Controleer regelmatig of al de verlichting werkt.

Controleer regelmatig het oliepeil. – Zet de scooter horizontaal d.m.v. vasthouden / middenbok. – Draai de peilstok uit de motor. – Veeg de peilstok schoon. – Doe de peilstok in het oliegat en draai ‘m er NIET in. – Haal de stok er uit en controleer het oliepeil. – Als het oliepeil te laag is, vul dan voorzichtig olie bij met bijvoorbeeld een trechter (niet te veel).

Mocht u de scooter voor een langere periode niet gebruiken, ontkoppel de accu en vul de benzinetank.

Wanneer de zon vanaf de achterkant op je windscherm schijnt, bestaat het risico dat je teller unit, dashboard of stuurkap kan smelten. Dit gebeurt meestal als er weinig wind staat, het extreem warm is en de zon vanaf de achterkant langdurig op het windscherm schijnt. LET OP: Parkeer je scooter dus op zo’n manier dat de zon voorop je windscherm schijnt of leg een (hand)doek over je dashboard of stuurkap heen, zodat dit niet kan smelten.

Schade door de zon wordt in vele gevallen namelijk niet vergoed door verzekeraars en valt dit ook buiten de fabrieksgarantie.

Als je een windscherm heb,probeer je scooter ook altijd uit de wind te parkeren en op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen, zodat je schade kan voorkomen.

    Cart